Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-06@15:13:32 GMT

تعیـین جـنسیت مرگـبـار

تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۸۳۶۰۵

برخی از زوجین مایلند حتی جنسیت اولین فرزند خود را هم تعیین کنند، عدهای نیز برای بارداریهای دوم و سوم و چندم خود به سراغ مراکز سونوگرافی برای تعیین جنسیت جنین رفته و با مراجعه مکرر به این مراکز به دنبال جنسیت دلخواه خود می روند.
به باور برخی متخصصان زنان با پیشرفت تکنولوژی و دستاوردهای علم پزشکی تعیین جنسیت جنین امروزه کار دشواری نیست و تنها به بودجه خانواده ها بستگی دارد؛ هر چند که استفاده از این تکنیک ها ارزان نیست اما امروزه به راهی برای تحقق آرزوهای بسیاری از خانواده های ایرانی تبدیل شده و این مسیر را برای خانواده هایی که از وضعیت مالی خوبی برخوردار هستند هموار کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بر اساس تحقیقات میدانی، هزینه هر سونوگرافی در مراکز دولتی زیر50 هزار تومان و در مراکز خصوصی 150 هزار تومان میباشد. هزینه سونوگرافی 3 بعدی و 4 بعدی که تنها در مراکز خصوصی انجام می شود نیز بین 250 هزار تا 300 هزار تومان در نوسان است که تنها افراد متمول جامعه از خدمات سونوگرافی سه بعدی و چهار بعدی استفاده می کنند.
نگاه این قشر به انجام این نوع سونوگرافی تشریفاتی است و برای پر کردن و تکمیل آلبوم خاطرات دوران بارداری و زایمان خود مکرراً اقدام به انجام سونوگرافی سه بعدی و چهار بعدی می کنند و دیگر از جنبه الزام پزشکی خارج شده است.
در همین رابطه متخصص زنان و زایمان و فلوشیپ نازایی در گفتوگو با خبرنگار «خبرجنوب» با اشاره به برخی توصیهها برای تعیین جنسیت جنین گفت: توصیه برخی افراد به زوجین مبنی بر استفاده از رژیم غذایی و یا ... برای تعیین جنسیت جنین هیچ گونه جنبه علمی ندارد و این موارد توصیه نمیشود.
دکتر صدیقه عمویی افزود: تنها در صورتی که در خانوادههای زوجین سابقه ناهنجاری ژنتیکی وابسته به جنس وجود داشته باشد پزشکان توصیه به انجام آزمایشهای PJD (تشخیص ژنتیکی قبل از انتقال جنین) و یا IVF (لقاح خارجی) میکنند.
وی گفت: توصیههای غیرکارشناسی مبنی بر تعیین جنسیت جنین تنها میتواند موجب از دست رفتن فرصتهای طلایی برای بارور شدن زوجین شود.
در ادامه کارشناس مامایی و اولین مجری زایمان در آب در جنوب کشور نیز در گفت و گو با «خبرجنوب» گفت: استاندارد استفاده از سونوگرافی در دوران بارداری در جهان 3 تا 4 مرتبه است اما در صورت بروز علائم خطر، به تشخیص پزشک، سونوگرافی در شرایط ویژه نیز انجام میشود.
دکتر مریم فخار با اشاره به خطرات ناشی از سونوگرافی در دوران بارداری برای جنین اظهارداشت: افراط در سونوگرافی باعث ایجاد استرس در جنین می شود.
وی افزود: براساس مقاله های علمی، عوارض ناشی از سونوگرافی سه بعدی و چهار بعدی بسیار شدیدتر است و باعث کاهش شنوایی جنین شده و انجام آن توصیه نمیشود.
فخار با بیان این که سونوگرافی سه بعدی و چهار بعدی تنها برای تشخیص اختلالات و ناهنجاریهای جنین باید انجام شود، گفت: متاسفانه این نوع سونوگرافی به دستاویزی برای خانواده های ثروتمند تبدیل شده و جنبه تشریفاتی پیدا کرده است به نحوی که زنان باردار طبقه مرفه برای تکمیل و پر کردن آلبوم خاطرات دوران بارداری و زایمان خود با صرف هزینههای گزاف اقدام به انجام سونوگرافی سه بعدی و 4 بعدی میکنند و به گونه ای این نوع سونوگرافی را از بعد پزشکی خارج کرده اند که علاوه بر ایجاد استرس در جنین، باعث کاهش شنوایی نوزاد نیز می شود.

 

46

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۸۳۶۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۲ نوزاد غرب خراسان رضوی از سقط نجات یافتند

دکتر سیدمجید غضنفری گفت:‌ از ابتدای اجرای طرح نفس در سبزوار تا پایان فروردین امسال‌ ۱۳۴ مادر باردار مصمم به سقط در قالب این طرح شناسایی شدند که با مداخله صورت گرفته، برای ۹۵ نفر آنان پرونده تشکیل شده و با مشاوره، حمایت های مالی معیشتی و دریافت آموزش های لازم از سقط جنین منصرف شده و به بارداری خود ادامه دادند.

وی افزود:‌ از این رقم ۲۷ نفر زیر نظر مراکز بهداشتی و مرکز نفس، حمایت‌های بهداشتی، اقتصادی و مشاوره روانشناسی و خانواده رایگان دریافت کردند و با مشارکت خیران و شهروندان، یک سری جهیزیه کامل برای یک مادر باردار آماده و تحویل وی داده شد.

مدیر مرکز مردمی نفس با تاکید بر اینکه انجام سقط جنین عمدی، معادل ارتکاب قتل محسوب می شود و تبعات فردی و قانونی متعددی دارد،‌ گفت: بروز اختلالات روحی و روانی و نیز پیامدهای جسمی جبران ناپذیر از جمله تخریب رحم و عدم امکان بارداری مجدد از دیگر خطرات ناشی از سقط جنین است.

دانشگاه علوم پزشکی سبزوار با ۴۵ مرکز خدمات جامع سلامت فعال، ۳۱ پایگاه شهری و یک پایگاه روستایی، ۱۹۵ خانه بهداشت و ۶ بیمارستان زیر پوشش به بیش از نیم میلیون نفر جمعیت شهرستان‌های جوین، جغتای، خوشاب، داورزن و ششتمد در غرب خراسان رضوی خدمات بهداشتی و درمانی می‌دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • قبرستان متروکه منطقه دهخدای زنجان تعیین تکلیف می‌شود
  • ببینید | تصاویری ترسناک از سیل مرگبار برزیل
  • فروش بره تودلی در تهران قدیم و جنجال در مجلس شورای ملی
  • ۶۲ نوزاد غرب خراسان رضوی از سقط نجات یافتند
  • «شهریه» مدارس غیردولتی تا ۳۱ اردیبهشت تعیین می شود/ معلمان مدارس غیر دولتی بیمه کامل می‌شوند
  • تعیین «شهریه» مدارس غیردولتی تا ۳۱ اردیبهشت / معلمان مدارس غیر دولتی بیمه کامل می‌شوند
  • جلوگیری از سقط عمد ۳ هزار مورد جنین سالم در کشور
  • سالانه بین ۲۵۰ تا ۵۰۰ هزار سقط عمد در ایران انجام می‌شود
  • تعیین تکلیف اردوگاه«سی پی» سوادکوه بعد از ۳۰ سال در دولت سیزدهم انجام شد
  • ارزیابی بنیاد مسکن در امامزاده ابراهیم کامل شد