Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-05-06@14:43:42 GMT

بهترین زمان تعیین جنسیت جنین هفته چند بارداری است ؟

تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۳۷۱۲۰۳

بهترین زمان تعیین جنسیت جنین هفته چند بارداری است ؟

به گزارش سرویس گوناگون جام نیـوز،  سونوگرافی در دوران بارداری با اهداف مختلفی انجام می‌گیرد؛ از جمله دلایل انجام سونوگرافی در دوران حاملگی می‌توان به غربالگری، بررسی سلامت و وضعیت جنین و مشاهده نحوه قرارگیری جنین در رحم مادر جهت بررسی امکان انجام زایمان به صورت طبیعی اشاره کرد. اما از جمله مسائلی که امروزه سونوگرافی در دوران حاملگی به آن ورود پیدا کرده، مساله تعیین و تشخیص جنسیت جنین در شکم مادر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

برای مشخص کردن جنسیت جنین، معمولاً سونوگرافی را بعد از ۱۵ تا ۱۶ هفتگی حاملگی انجام می‌دهند، ولی در این زمان هم همیشه جنسیت جنین مشخص نخواهد شد. در مواردی که مادر یا جنین مشکل خاصی داشته باشند، آزمایش سونوگرافی به دفعات انجام می‌گیرد و با انجام سونوگرافی در زمان حاملگی به احتمال بسیار زیاد می‌توان جنسیت جنین و دختر یا پسر بودن آن را تشخیص داد.  
 

 

برای برخی از افراد جنسیت فرزند در راهشان از اهمیت زیادی دارد و لذا زمان تعیین جنسیت جنین برایشان از اهمیت بالایی برخوردار است. موضوع تشخیص جنسیت جنین علاوه بر زمان آن، به دقت و کیفیت دستگاه سونوگرافی، تجربه پزشک سونوگرافی، میزان تکامل و رشد کافی جنین و نیز به وضعیت قرارگیری جنین در رحم مادر هم بستگی دارد.
 

 

گاهی دیده می‌شود که بعضی‌ها زودتر به جنسیت جنین پی می‌برند و بعضی‌ها دیرتر و شاید در موارد کمی هم اشتباهاتی در تعیین جنسیت پیش می‌آید، که همه این موارد نشانه تاثیر همه عوامل ذکر شده است. با در نظر گرفتن همه این عوامل، معمولاً در ماه چهارم بارداری و از هفته شانزدهم تا بیستم حاملگی، تشخیص جنسیت جنین به وسیله سونوگرافی امکان پذیر است. با این حال به دلیل جلوگیری از تشخیص‌های اشتباه، بهتر است از هفته ۱۸ تا ۲۰ بارداری به منظور تعیین جنسیت جنین برای سونوگرافی مراجعه شود.
 


بهترین زمان تعیین جنسیت جنین چه موقعی است؟

بهترین زمان تعیین جنسیت جنین به وسیله سونوگرافی هفته ۱۶ تا ۲۰ بارداری است. در هفته ششم بارداری، آلت تناسلی دختر و پسر در حال شکل گیری است حتی در هفته چهاردهم بارداری جنین دختر و پسر بسیار شبیه هستند و بسیار دشوار است که جنسیت آن‌ها از هم تشخیص داده شود. در هفته شانزدهم بارداری، جنسیت جنین کاملاً مشخص می‌شود؛ اگر دستگاه تناسلی جنین در موقعیتی باشد که بطور واضح قابل دیدن باشد.



توصیه می‌شود برای دانستن جنسیت جنین، آرامش خود را به هم نزنید و در ابتدا به فکر سلامت او باشید و با فکر به جنسیت جنین، استرس به خودتان وارد نکنید. سه ماهه اول چون تمام اندام کودک در حال شکل گرفتن است پس بهتر است با آرامش طی شده و به مادر و جنین استرسی وارد نشود.



آیا در نتیجه سونوگرافی خطایی رخ می‌دهد؟

در مواردی دیده شده است که نتیجه سونوگرافی اشتباه بوده است، به طور کلی عوامل متعددی مانند زمان نامناسب برای سونوگرافی رفتن، بی کیفیتی و قدیمی بودن دستگاه‌های سونوگرافی، وضعیت جنین در رحم مادر، اضافه وزن مادر و میزان تجربه کسی که سونوگرافی انجام می‌دهد، می‌تواند روی جواب سونوگرافی در زمان تعیین جنسیت جنین اثر بگذارد و جنسیت فرزند را اشتباه اعلام کند. مهمترین عوامل تاثیر گذار در خطای تشخیص جنسیت جنین در سونوگرافی عبارتند از:



وضعیت جنین در رحم مادر

همه جنین‌ها در رحم مادرشان در یک وضعیت خاص قرار نگرفته‌اند، نوع وضعیت قرارگیری جنین می‌تواند در نتیجه صحیح سونوگرافی تاثیر بالایی داشته باشد. ممکن است جنین در وضعیتی باشد که آلت تناسلی او برای پزشک به درستی قابل مشاهده نباشد.

 

زمان نامناسب انجام سونوگرافی

بهترین زمان انجام سونوگرافی تعیین جنسیت ۱۶ تا ۲۰ هفتگی است. قبل از این زمان ممکن است رشد به اندازه کافی نباشد و بعد از بیست هفتگی نیز ممکن است بچه بزرگ شده و به دلیل کوچک شدن فضای رحم و فشرده بودن بدن جنین، چیز زیادی در سونوگرافی مشخص نباشد.  



 بی کیفیت بودن دستگاه‌های سونوگرافی

کیفیت دستگاه‌های مختلف سونوگرافی با یکدیگر متفاوت است و قدیمی بودن و از کارافتادگی دستگاه می‌تواند روی تصویر و در نتیجه گزارش سونوگرافی اثر منفی داشته باشد



 وزن مادر

هر چه اضافه وزن مادر در طی دوران بارداری بیشتر باشد تعیین جنسیت جنین به دلیل پایین آمدن کیفیت تصویر سونوگرافی نیز مشکل‌تر خواهد بود.


میزان تجربه کاری پزشک

تجربه کسی که سونوگرافی را انجام می‌دهد عامل مهمی در پیشگیری از خطا در تشخیص جنسیت است. البته تشخیص جنسیت آنقدرها هم ساده نیست و حتی با تجربه‌ها هم ممکن است اشتباه کنند ولی قطعا اشتباهات‌شان کمتر از سونولوژیست‌های تازه کار است.



آیا انجام سونوگرافی تشخیص جنسیت جنین لازم است؟

از آنجایی که برخی از خانواده‌ها به دلایل مختلف ممکن است تمایلی به انجام سونوگرافی یا حداقل سونوگرافی تعیین جنسیت نداشته باشند، باید بدانند واقعیت آن است که سونوگرافی تشخیص جنسیت جنین هیچ ضرورتی ندارد و یکی از غیرضروری‌ترین اقدامات دوران بارداری است و عدم انجام آن هیچ خطری را متوجه مادر یا جنین نمی‌کند. حتی در برخی از مراکز سونوگرافی از انجام سونوگرافی تشخیص جنسیت جنین خودداری می‌کنند. البته ممکن است در موارد نادر و بنا به تشخیص پزشک زنان و زایمان، این نوع سونوگرافی تجویز شود، ولی در حالت کلی هیچ ضرورتی برای انجام این سونوگرافی وجود ندارد و انجام آن فقط برای پاسخ به حس کنجکاوی خانواده‌ها است.  



در آخر توصیه می‌شود که خانواده‌ها از تکیه بر داشتن فرزندی با جنسیت خاص دوری کنند. مخصوصا مادران باردار نباید اجازه دهند علاقه داشتن به جنسیت خاصی باعث برهم خوردن آرامششان در دوران بارداری شود. مادر باید بداند که استرس و عدم آرامش در دوران حاملگی بر روی جنین تاثیر نامطلوب می‌گذارد بنابراین بهتر است ابتدا به فکر سلامت خود و فرزندشان بوده و با نزدیکی به خدا و حفظ آرامش کودکی سالم از خدا طلب کنند.

 

بهداشت نیوز

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: سونوگرافی گوناگون جنین جام نیوز بارداری جنسیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۷۱۲۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین زمان استفاده از ویتامین‌ها چه ساعتی است؟

به گزارش خبرآنلاین، برخی از ویتامین‌ها مانند آهن، زینک، ویتامین C، ویتامین‌های گروه B، کلسیم، منیزیم و... بیش از سایر مکمل‌های غذایی، مورد استفاده عموم قرار می‌گیرند. در بسیاری از موارد با داشتن رژیم غذایی سالم و کامل می‌توان ویتامین‌ها و ریز مغذی‌های مورد نیاز را تامین کرد. امروزه به علت سبک زندگی پر استرس و شرایط زندگی متفاوت نمی توان این اقدام را به صورت کامل پیش برد؛ بنابراین استفاده از مکمل‌ها در کنار تغذیه مناسب می‌تواند تغذیه فرد را به خصوص در دوران‌های حساس و خاص مثل بارداری و شیردهی تکمیل کند.

به گزارش فارس، یکی از مهمترین نکات برای استفاده از مکمل های تغذیه ای زمان مصرف آنها است؛ زیرا در صورت استفاده در زمان اشتباه، ممکن است عملکرد ویتامین یا ریز مغذی کاهش پیدا کند.

چه ساعتی چه ویتامینی بخوریم؟

در مصرف ویتامین‌ها اولین چیزی که اهمیت دارد این است که آیا بدن نیاز به این ویتامین دارد یا خیر؟ هر فردی طبق خورد و خوراک و شرایط جسمانی که دارد، ممکن است در یک ویتامینی کمبود داشته باشد. بنابراین بهتر است که هر شخصی در هر سن و شرایطی قبل از استفاده از هرگونه مکمل‌های غذایی با پزشک خود مشورت کرده و در صورت نیاز آزمایش دهد. استفاده به اندازه از ویتامین‌های مورد نیاز بدن می‌تواند کیفیت عملکرد مغز و جسم را افزایش دهد. اما زمان مصرف هر نوع از داروهای ویتامین اهمیت دارد. هر ویتامین را چه ساعتی بخوریم؟

آهن «IRON»: بالاترین میزان جذب آهن با معده خالی است. اما به دلیل اینکه بسیاری از املاح آهن می‌تواند باعث بروز عوارض گوارشی از جمله سوزش سر معده و یا یبوست شود، استفاده از آهن‌های غیر لیپوزومال بهتر است. بنابراین بهتر است این ویتامین همراه با ناهار و یا شام مصرف شود. علاوه بر این گفتنی است مصرف مکمل آهن با لبنیات چای و قهوه تداخل دارد. هم چنین مصرف هم زمان آن با مکمل کلسیم و زینک توصیه نمی‌شود اما در مقابل ویتامین C جذب آهن را بالا می‌برد. بنابراین بهتر است هم زمان با آهن از نوشیدنی‌هایی با مواد غذایی حاوی ویتامین‌C استفاده شود.

منیزیم «Magnesium»: منیزیم به عنوان یک مکمل آرامش‌بخش شناخته می‌شود. این ریز مغذی در کاهش اسپاسم عضلانی و کاهش استرس موثر است. بنابراین بهترین زمان برای مصرف آن شب‌ها نیم ساعت قبل از خواب است.

کلسیم «Calcium»: مصرف این مکمل به دوز آن بستگی دارد. مصرف دوز بالا ۱۰۰۰ - ۸۰۰ میلی‌گرم برای جلوگیری از رسوب در کلیه بهتر است. در این شرایط باید نصف دوز صبح و نصف آن شب مصرف شود. همچنین این ریز مغذی با آهن و نوشیدنی‌هایی نظیر چای و قهوه تداخل دارد. مصرف هم زمان کلسیم با ویتامین‌ C میزان جذب آن را افزایش می‌دهد.

زینک‌«Zinc»: با توجه به اثر زینک بر افزایش متابولیسم، بهترین زمان مصرف آن در معده دو ساعت بعد از صبحانه است. همچنین مصرف زینک با کلسیم و آهن می‌تواند تداخل داشته باشد؛ بنابراین رعایت فاصله زمانی الزامیست.

ویتامین C: ویتامین سی یک آنتی اکسیدان قوی با خاصیت افزایش سطح انرژی است. بهترین زمان مصرف آن صبح‌ها و یا در طول روز است. این ویتامین به علت خاصیت اسیدی که دارد، در صورت مصرف با معده خالی می‌تواند عوارض گوارشی نظیر سوزش سر معده ایجاد کند. در نتیجه اگر با معده پر مصرف شود بهتر است. همچنین این ویتامین محلول در آب است بنابراین می‌توان از آن در دوزهای بالاتر به صورت جوشان استفاده کرد.

ویتامین‌های گروه B: این ویتامین ها همانند ویتامین سی محلول در آب هستند و می‌توانند سطح متابولیسم بدن را بالا برده و انرژی را افزایش دهند. بنابراین بهتر است در طول روز و یا قبل از فعالیت روزانه مصرف شوند. با توجه به عدم عوارض گوارشی لزومی به استفاده همراه با غذا در مورد این دسته از ویتامین‌ها وجود ندارد.

ویتامین‌های A ،E و K: این ویتامین‌ها از دسته ویتامین‌های محلول در چربی هستند. بنابراین جذب آن‌ها با چربی بالاتر می‌رود. بنابراین توصیه می شود این ویتامین‌ها با چرب‌ترین وعده غذایی میل شوند.

ویتامین D: عموماً ویتامین دی در بدن توسط نور خورشید ساخته می‌شود. روز بهترین زمان دریافت ویتامین در بدن است زیرا نورخورشید می‌تابد. بنابراین بهترین زمان مصرف ویتامین دی در روز است. جالب است بدانید که ویتامین دی برعکس ملاتونین در بدن عمل می‌کند. ملاتونین در شب‌ها بیشتر می‌شود و دریافت آن در آن بازه از شبانه روز بهتر است. در حالیکه ویتامین دی را باید در روز دریافت کنید.

امگا ۳«Omega ۳»: با توجه به سرعت پایین متابولیسم چربی‌ها در بدن، مصرف این مکمل مطلقا قبل از فعالیت‌های جسمانی و ورزش توصیه نمی‌شود. در حالی که جذب آن همراه با کم چرب ترین وعده غذایی افزایش می‌یابد.

مصرف بیش از اندازه = مسمومیت

همانطور که مصرف ویتامین می‌تواند باعث بهبود عملکرد بدن شود، استفاده بیش از اندازه از این داروها موجب مسمومیت و عوارض ثانویه خواهد شد. ناراحتی معده، ریزش مو، افزایش خطر ابتلا به سرطان، مشکلات عصبی، خون‌ریزی بیش از حد و... از جمله عوارض استفاده بیش از اندازه و غیر ضروری ویتامین‌ها خواهد بود.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902482

دیگر خبرها

  • مداخله به‌هنگام، راه کنترل نشانه‌های اوتیسم
  • این ویتامین را بخورید و این ورزش را انجام دهید؛ پوکی استخوان نمی‌گیرید
  • بهترین فصل برای سفر به جنوب کشور کدام است؟
  • برگه‌های آزمایش الکی!
  • فعالیت بیش از ۱۷۰ ماما در مراکز بهداشتی استان یزد
  • چگونه کودک باهوش‌تری داشته باشیم؟
  • بهترین زمان مصرف پروتئین چه وقت است؟ قبل یا بعد از تمرین؟
  • سالانه بین ۲۵۰ تا ۵۰۰ هزار سقط عمد در ایران انجام می‌شود
  • بهترین زمان برای مسواک زدن / چند بار در روز مسواک بزنیم؟
  • بهترین زمان استفاده از ویتامین‌ها چه ساعتی است؟