Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-06@16:09:01 GMT

کدام روش تعیین جنسیت جنین دقیق‌تر است؟

تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۰۴۰۵۴

کدام روش تعیین جنسیت جنین دقیق‌تر است؟

مسئول علمی و پژوهشی مرکز باروری و ناباروری اصفهان در خصوص روش‌های تعیین جنسیت پیش از بارداری توضیحاتی ارائه داد.

عاطفه طلاکوب در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه انتخاب جنسیت جنین، یکی از خواست‌های قلبی بسیاری از والدین است، اظهار کرد: باید به این نکته توجه داشت که به علت بروز بعضی از بیماری‌های ژنتیکی در یک جنس خاص (مثلاً در پسران)، انتخاب جنسیت از یک خواسته قلبی فراتر رفته و تبدیل به یک ضرورت می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: باید توجه داشت که هیچ روش قطعی برای انتخاب جنسیت جنین وجود ندارد و حتی با استفاده از پیشرفته‌ترین روش‌ها، امکان تعیین جنسیت به ۱۰۰ درصد نمی‌رسد. با این حال بعضی رژیم‌های خاص و یا تکنیک‌های آمیزش می‌تواند در انتخاب جنسیت جنین به والدین کمک کنند.

مسئول علمی و پژوهشی مرکز باروری و ناباروری اصفهان با اشاره به روش‌های تعیین جنسیت جنین پیش از بارداری، تصریح کرد: از جمله روش‌های تعیین جنسیت جنین پیش از بارداری می‌توان به روش PGD یا تشخیص پیش از لانه گزینی جنین، روش جداسازی اسپرم‌هایX و Y و تلقیح اسپرم شسته شده داخل رحم( روش آ یو آی)، روش رژیم درمانی و آمیزش در زمان خاص و تغییر PH واژن اشاره کرد.

روش تشخیص پیش از لانه گزینی جنین در چه شرایطی برای تعیین جنسیت استفاده می‌شود؟

وی با اشاره به روش PGD یا تشخیص پیش از لانه گزینی جنین، اضافه کرد: وقتی افزایش سن مادر و وجود بیماری‌های ژنتیکی در زوج‌های در معرض خطر، باعث افزایش خطر بروز ناهنجاری‌های کروموزومی در نوزاد می‌شود، این روش استفاده می‌شود. برای مثال زمانی که بیماری‌های وابسته به جنس از جمله هموفیلی که بروز آن به خصوص در پسران بیشتر از دختران است، اتفاق بیفتد.

وی اظهار کرد: در این روش زنان دارو مصرف می‌کنند، سپس تخمک‌های آنها استخراج شده و بعد از عمل لقاح، جنین‌های تشکیل شده را در مرحله هشت تا شانزده سلولی بررسی کرده و یک یا دو سلول آن را جدا می‌کنند و مورد ارزیابی کروموزومی و ژنتیکی قرار می‌دهند. به این ترتیب از تولد جنین‌های سالم با جنسیت مطلوب، بدون افزایش احتمال بروز بیماری‌های ژنتیکی اطمینان حاصل می‌شود. البته این روش با دو تا سه درصد خطا همراه است.

طلاکوب در خصوص روش جداسازی اسپرم‌های X و Y و تلقیح اسپرم شسته شده داخل رحم( روش آ یو آی)، خاطر نشان کرد: در این روش پس از تهیه اسپرم با استفاده از روش اریکسون، اسپرم‌هایX و Y از هم جدا می‌شوند و اسپرم‌های مورد نظر جدا شده و با تزریق به داخل رحم، اقدام به بارورسازی می‌شود. البته احتمال خطا در این روش حدود ۲۰ درصد است.

دریافت بیشتر یون‌های کلسیم و منیزیم موجب افزایش احتمال دختر زایی می‌شود

وی با تاکید بر اینکه روش رژیم درمانی و آمیزش در زمان خاص نیز یکی از روش‌های تعیین جنسیت پیش از بارداری است، گفت: در این روش به زنان توصیه می‌شود به مدت حداقل چهار تا ۶ هفته پیش از اقدام برای لقاح، رژیم خاصی را مصرف کنند و سپس در زمان‌های تعیین شده برای فرزندآوری اقدام کنند.

مسئول علمی و پژوهشی مرکز باروری و ناباروری اصفهان افزود: تجربه و پژوهش‌ها نشان می‌دهد دریافت بیشتر یون‌های کلسیم و منیزیم، موجب افزایش احتمال دختر زایی و دریافت یون‌های سدیم و پتاسیم با افزایش احتمال پسر زایی می‌شود.

وی با بیان اینکه رعایت نکات خاصی پیش از آغاز رژیم درمانی برایی تعیین جنسیت ضروری است، اظهار کرد: باید بدانیم که مدت رعایت رژیم غذایی حدود چهار تا شش هفته پیش از اقدام برای بارداری است و به محض باردار شدن مادر باید رژیم معمولی را از سر گرفته و برای مراقبت‌های دوران بارداری، تحت نظر باشد.

طلاکوب افزود: پیش از شروع رژیم، مادر باید مطمئن شود که برای مصرف غذاهای حاوی یون‌های بالا منعی ندارد. مثلاً در افراد مبتلا به فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی و نارسایی کلیوی رژیم پسرزایی با سدیم و پتاسیم بالا توصیه نمی‌شود و در افراد مبتلا به نارسایی کلیوی و بالا بودن کلسیم خون، رژیم دخترزایی با کلسیم و منیزیم بالا توصیه نمی‌شود.

تغییر PH چه تأثیری در تعیین جنسیت جنین دارد؟

طلاکوب با بیان اینکه تغییر PH واژن نیز یکی دیگر از روش‌های تعیین جنسیت پیش از بارداری است، تصریح کرد: در بعضی منابع، شست‌وشوی واژن با ترکیبات خاص مانند سرکه یا جوش شیرین توصیه می‌شود و بر این اساس در محیط قلیایی، احتمال زنده ماندن اسپرم حاوی Yبیشتر شده و پسرزایی افزایش خواهد یافت و در محیط اسیدی، احتمال زنده ماندن اسپرم حاوی X و دخترزایی افزایش می‌یابد.

وی ادامه داد: انجام هیچکدام از این روش‌ها، به تنهایی تضمین کننده جنسیت مطلوب جنین نیست.، بنابراین تعیین جنسیت جنین تنها باید در موارد ضروری و وقتی سلامتی جنین با یک جنس خاص به خطر می‌افتد و تنها با انجام مشاوره با یک فرد ماهر و آگاه، مثلاً ماما یا پزشک، انجام شود.‌

کد خبر 490060

منبع: ایمنا

کلیدواژه: تعیین جنسیت جنین دخترزایی پسرزایی روش های تعیین جنسیت ناباروری باروري پسر دختران باروری زنان تولید مثل و باروری سن باروری فشار خون روش تعیین جنسیت جنین روش های تعیین جنسیت تعیین جنسیت قبل از بارداری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق روش های تعیین جنسیت تعیین جنسیت جنین پیش از بارداری افزایش احتمال انتخاب جنسیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۰۴۰۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۲ نوزاد غرب خراسان رضوی از سقط نجات یافتند

دکتر سیدمجید غضنفری گفت:‌ از ابتدای اجرای طرح نفس در سبزوار تا پایان فروردین امسال‌ ۱۳۴ مادر باردار مصمم به سقط در قالب این طرح شناسایی شدند که با مداخله صورت گرفته، برای ۹۵ نفر آنان پرونده تشکیل شده و با مشاوره، حمایت های مالی معیشتی و دریافت آموزش های لازم از سقط جنین منصرف شده و به بارداری خود ادامه دادند.

وی افزود:‌ از این رقم ۲۷ نفر زیر نظر مراکز بهداشتی و مرکز نفس، حمایت‌های بهداشتی، اقتصادی و مشاوره روانشناسی و خانواده رایگان دریافت کردند و با مشارکت خیران و شهروندان، یک سری جهیزیه کامل برای یک مادر باردار آماده و تحویل وی داده شد.

مدیر مرکز مردمی نفس با تاکید بر اینکه انجام سقط جنین عمدی، معادل ارتکاب قتل محسوب می شود و تبعات فردی و قانونی متعددی دارد،‌ گفت: بروز اختلالات روحی و روانی و نیز پیامدهای جسمی جبران ناپذیر از جمله تخریب رحم و عدم امکان بارداری مجدد از دیگر خطرات ناشی از سقط جنین است.

دانشگاه علوم پزشکی سبزوار با ۴۵ مرکز خدمات جامع سلامت فعال، ۳۱ پایگاه شهری و یک پایگاه روستایی، ۱۹۵ خانه بهداشت و ۶ بیمارستان زیر پوشش به بیش از نیم میلیون نفر جمعیت شهرستان‌های جوین، جغتای، خوشاب، داورزن و ششتمد در غرب خراسان رضوی خدمات بهداشتی و درمانی می‌دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • تولید سلنیوم آلی و رقیق‌کننده اسپرم با مصرف دامی در کشور
  • فروش بره تودلی در تهران قدیم و جنجال در مجلس شورای ملی
  • ۶۲ نوزاد غرب خراسان رضوی از سقط نجات یافتند
  • عملیات «کرم ابوسالم» کدام فرماندهی ارتش رژیم صهیونیستی را هدف قرار داد؟
  • جهاد اسلامی: شاهد ساعات حساس و تعیین‌کننده در جریان مذاکرات با اشغالگران هستیم
  • جلوگیری از سقط عمد ۳ هزار مورد جنین سالم در کشور
  • تحصیل رایگان دانشجوی اخراجی آمریکایی در ایران؛ کدام دانشگاه‌ها صف کشیدند؟
  • شهادت تعدادی از کودکان غزه در حمله موشک هدایت شونده صهیونیست‌ها
  • سالانه بین ۲۵۰ تا ۵۰۰ هزار سقط عمد در ایران انجام می‌شود
  • عاموس گلعاد: سنوار برای ما شروط تعیین می کند