Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، در زمان‌های گذشته برخی از مادر‌ها و مادربزرگ‌ها بر این باور بودند که اگر فلان خوراکی را در یک بازه زمانی استفاده کنیم، فرزند ما پسر یا دختر می‌شود؛ با گذشت سالیان سال از این موضوع و پیشرفت علم درباره ناباروری زوجین، برخی از پزشکان توانستند برای مردم جامعه این موضوع را جا بیاندازند که شخصیت نوزاد و جنین با یک خوراکی نمی‌تواند تغییر کند، اما برخی از افراد جامعه بر این باورند که این موضوع می‌تواند تاثیر بسزایی داشته باشد، لذا همین رفتار و موضوعات باعث بروز برخی کلاهبرداری‌ها شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تعیین و تغییر جنسیت جنین که برای دومین بار در جامعه باب شد، موضوع شیرین و لذت‌بخشی که هر فردی را می‌تواند وسوسه کند تا فرزند خود را به انتخاب خود داشته باشد، اما این موضوع برای دومین بار پس از سال‌ها تحلیل و بررسی توسط پزشکان رنگ‌وبوی واهمه و سودجویی را در جامعه پررنگ‌تر کرد، به طوری که می‌توان گفت برخی از متولیان کشور این موضوع را کاملاً مردود اعلام کردند.

این روز‌ها و برای سومین بار بازار داغ تعیین و تشخیص جنسیت جنین قبل از بارداری این بار در فضای مجازی پررنگ شده است، موضوعی که با تبلیغات خوش رنگ‌ولعاب و با انواع روش‌های خود در آوردنی باعث شده است برخی‌ها آن را باور کنند و به آن جامه عمل بپوشانند. پزشک نماهایی که با سودجو‌یی و کلاهبرداری از افراد جامعه حاضرند از هر حربه‌ای برای رسیدن به اهداف سودجویانه خود استفاده کنند و سلامتی اغلب مادرها و فرزندها را با دریافت هزینه‌های نجومی و چند صد میلیونی به خطر بیندازند.

این در حالی است که تبلیغات این تشخیص‌ها و تعیین‌ها با وجود تائیدنشدن این موضوع، کم رنگ نشده بلکه به تازگی بازار تغییر جنسیت جنین، آن هم در حین بارداری و در شکم مادر به میان آمده است، بازار پردرآمدی که برای خانواده‌هایی که تمایل به یک فرزند خاص دارند ایجاد شده است. کافی است با یک جستجوی ساده در سطح شهر این کلاهبرداران را پیدا کنید که همیشه برای برای هر دردی یک نسخه گران دارند.

احتمال تعیین جنسیت جنین با روش‌های مواد خوراکی کم است

آزاده حسینی متخصص زنان، زایمان و ناباروری در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تعیین و تشخیص جنسیت جنین قبل از بارداری و با روش‌های خوراکی گفت: برخی از پزشکان مدعی هستند که می‌توانند جنسیت جنین را قبل از بارداری تعیین کنند یا تشخیص دهند؛ به نوعی که مثلاً یک خانواده که خواستار جنین پسر است می‌توانند با توصیه چندین پکیج  خوراکی و رعایت نکات موارد زناشویی فرزند دلخواهی خود را داشته باشند.

او درباره این موضوع که چند درصد از این روش‌ها می‌توانند جنسیت جنین را قبل از بارداری و با رعایت روش‌های مواد خوراکی و... شکل دهند، توضیح داد: تعیین جنسیت جنین قبل از بارداری با روش‌های مواد غذایی و سایر روش‌هایی که پایه علمی ندارند، ۵۰ تا ۷۰ درصد می‌توانند در بهبود روند فرزند دلخواه تاثیرگذار باشند که این عدد نیز از نظر اغلب پژوهشگاه‌های ناباروری کشور تائیدشده نیست.

رشد جنین‌های دختر و پسر با یکدیگر متفاوت است

پوپک افتخاری جنین‌شناس پژوهشگاه رویان در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، در این خصوص اظهار داشت: از گذشته تعیین‌کننده جنسیت جنین همیشه اسپرم پدر بوده است، یعنی اگر اسپرم با کروموزوم x وارد تخمک شود سرانجام آن جنین دختر و اگر با کروموزوم y وارد بدن مادر شود سرانجام آن جنین پسر می‌شود.

او افزود: در برخی از موارد تنها اسپرم نیست که تعیین‌کننده جنسیت جنین است، بلکه انواع خواص فیزیولوژیکی و فیزیک شیمیایی می‌تواند مسیر تولید مثل را برای مادر و جنین هموار سازد، لذا نباید از این موضوع نیز غافل شد.

هیچ کدام از روش‌های بارداری و تعیین و تشخیص جنسیت جنین ۱۰۰ درصد نیست

جنین شناس پژوهشگاه رویان درباره روش تلقیح آزمایشگاهی جنین گفت: در روش تلقیحی در آزمایشگاه‌ها، کروموزوم‌ها بررسی می‌شوند و از آن‌ها برای انتقال به رحم مادر استفاده می‌شود، به طور کلی این روش نیز تا ۹۸ درصد می‌تواند جنسیت جنین را درست تشخیص دهد و تنها ۲ درصد خطای آزمایشگاهی وجود دارد.

افتخاری در ادامه بیان داشت: تمامی روش‌های موجود برای بارداری و تعیین و تشخیص جنسیت جنین ۱۰۰ درصد و قطعی نیست.

او در ادامه درباره تغییر جنسیت جنین داخل رحم مادر گفت: به تازگی واژه‌ای به عنوان تغییر جنسیت جنین به گوش می‌رسد که نه‌تنها کذب بلکه تا امروز چنین تغییری در علم جنین شناسی وجود نداشته است. همچنین با توجه به دانش امروزی تغییر جنسیت جنین قبل از بارداری و در حین بارداری امکان ندارد و در برخی موارد تنها امید تعیین و تشخیص جنین را می‌توان بنا بر روش‌های خوراکی، آزمایشگاهی دانست.

خانواده‌ها باید توجه داشته باشند روش‌های تعیین، تشخیص و تغییر جنسیت جنین فقط یک نوع احتمال است که مورد تائید هیچ یک از ارگان‌های بهداشتی کشور نیست و نه‌تنها یک هزینه اضافی محسوب می‌شود بلکه سلامتی افراد نیز مورد هدف قرار می‌گیرد، لذا از موهبتی که خداوند برای افرد مقدر کرده است خوب محافظت کنیم.

گزارش از معصومه عزتی

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جنین و بارداری جنسیت جنین جنسیت جنین قبل از بارداری تعیین و تشخیص جنسیت جنین تغییر جنسیت جنین روش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۲۳۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وارفارین چیست و چه کاربردی دارد؟ + عوارض، استفاده در دوران بارداری و منع مصرف

وارفارین یک داروی ضدانعقاد است و زمانی که طول می‌کشد تا لخته خون تشکیل شود را طولانی می‌کند، این دارو ضدانعقاد شناخته شده و اثرگذار است که با وجود اینکه برای بسیاری از کودکان و بزرگسالان ایمن شناخته می‌شود، برای برخی افراد مناسب نیست.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، وارفارین یک داروی ضدانعقاد است و در واقع زمانی که طول می‌کشد تا لخته خون تشکیل شود را طولانی می‌کند؛ وارفارین این اثر را با کاهش اثرات ویتامین کا که در پروسه انعقاد خون شرکت دارد، اعمال می‌کند و برای جلوگیری از تشکیل لخته‌های خون ناخواسته در شرایطی که ریسک تشکیل لخته بالا است مانند بعضی بیماری‌های قلبی و عروقی تجویز می‌شود.

وارفارین در پیشگیری از تشکیل هرگونه لخته خون یا بزرگ‌تر شدن لخته در عروق پا، شش یا قلب در شرایطی که بیمار در شرایط خطر قرار دارد، کاربرد دارد و به عنوان یک ضدانعقاد شناخته شده و اثرگذار با قیمت مناسب بسیار رایج است.

کاربردهای داروی وارفارین

وارفارین دارویی است که به عنوان ضدانعقاد یا رقیق کننده خون شناخته می‌شود:

نقش پیشگیری و درمان ترومبوآمبولی وریدی و آمبولی ریوی مرتبط پیشگیری و درمان ترومبوآمبولی همراه با فیبریلاسیون دهلیزی (نوعی آریتمی قلبی) مؤثر در پیشگیری و درمان ترومبوآمبولی همراه با تعویض دریچه قلب درمان کمکی برای کاهش مرگ و میر، سکته قلبی مکرر و حوادث ترومبوآمبولیک پس از سکته‌ی قلبی پیشگیری ثانویه از سکته‌ی مغزی و حملات ایسکمیک گذرا در بیماران مبتلا به دریچه میترال روماتیسمی، اما بدون فیبریلاسیون دهلیزی شرایطی که خطر ابتلاء به لخته خون را افزایش می‌دهد، از جمله نوع خاصی از ریتم نامنظم قلب (فیبریلاسیون دهلیزی)، تعویض دریچه قلب، حمله قلبی اخیر و جراحی‌های خاص (مانند تعویض مفصل ران / زانو) عوارض جانبی وارفارین چیست؟

عوارض جانبی را می‌توان به دو گروه کم خطر و پرخطر تقسیم بندی کرد؛ به طور مثال عوارض جانبی کم خطر شامل موارد زیر است:

حالت تهوع از دست دادن اشتها درد معده یا شکم

در صورت تداوم یا بدتر شدن هر یک از این عوارض، به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید.

عوارض جانبی پرخطر داروی وارفارین:

زرد شدن پوست و تیره شدن رنگ ادرار لکه‌های دردناک و متورم روی پوست سردردهای شدید تشنج تغییر در بینایی بی حسی یا سوزن سوزن شدن در بازوها یا پاها احساس خستگی، ضعف یا مریضی

در صورت رخ دادن موارد بالا، افراد احتیاج به اورژانس پزشکی دارند.

واکنش آلرژیک بسیار جدی به این دارو نادر است با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی از جمله موارد زیر به بیمارستان مراجعه کنید.

بثورات پوستی خارش تورم (به خصوص در صورت، زبان، گلو) سرگیجه شدید مشکل تنفس

موارد احتیاط و هشدار در مصرف وارفارین چیست؟

اگر در حین استفاده از وارفارین هر کدام از موارد زیر برای شما پیش آمد، به بیمارستان مراجعه کنید:

خونریزی شدید ادرار قرمز یا قهوه‌ای مدفوع سیاه یا خونی سردرد شدید یا درد معده درد، ناراحتی یا تورم مفصل به خصوص پس از آسیب استفراغ خون یا موادی که شبیه قهوه است سرفه کردن خون کبودی که بدون آسیب دیدگی به یاد می‌آورید سرگیجه یا ضعف تغییرات بینایی آسیب به سر، حتی اگر خونریزی نداشته باشید

موارد زیر شانس خونریزی را در هنگام استفاده از وارفارین افزایش می‌دهند:

فشار خون کنترل نشده سابقه سکته‌ی مغزی زخم معده، ورم معده یا بیماری معده مشکلات کلیوی سرطان اعتیاد به الکل بیماری کبد

وارفارین به طور معمول در دوران بارداری توصیه نمی‌شود؛ به خصوص در ۱۲ هفته اول بارداری می‌تواند برای کودک مضر باشد، اما مصرف وارفارین در شیردهی ایمن است.

چه کسانی نباید وارفارین مصرف کنند؟

مصرف این قرص تحت نظر پزشک برای بسیاری از کودکان و بزرگسالان ایمن است، با وجود این، وارفارین برای برخی افراد مناسب نیست؛ برای مثال در شرایط زیر ممکن است وارفارین برای فرد مناسب نباشد:

اگر فرد نسبت به این قرص یا هر داروی دیگری حساسیت دارد. اگر فرد در حال اقدام برای باردارشدن است یا اکنون در دوره بارداری قرار دارد. فرد مبتلا به مشکلات کبدی یا کلیوی باشد. بیمار مبتلا به عفونت دیواره قلب یا اندوکاردیت است. فرد به دلیل بیماری‌هایی مانند زخم معده در معرض خونریزی قرار دارد. فرد مبتلا به فشار خون بالا است. کد خبر 750729

دیگر خبرها

  • قبرستان متروکه منطقه دهخدای زنجان تعیین تکلیف می‌شود
  • تشدید برخورد محیط زیست با سودجویان اراضی ملی
  • دانشگاه خودباوری را در جامعه به منصه ظهور برساند
  • دانشگاه با فرهنگ‌سازی در جامعه خودباوری را به منصه ظهور برساند
  • وارفارین چیست و چه کاربردی دارد؟ + عوارض، استفاده در دوران بارداری و منع مصرف
  • ظهور شیوه عجیب در معاملات مسکن در ایران | علت چیست؟
  • شاوردیان: بعد از عملیات وعده صادق سودجویان به دنبال ایجاد بحران اقتصادی در کشور بودند
  • چگونه کودک باهوش‌تری داشته باشیم؟
  • تغییر فرمول تعیین دستمزد کارگران قطعی شد؟
  • خبر جدید درباره رقم دستمزد ۱۴۰۳ / تغییر فرمول تعیین دستمزد کارگران قطعی شد؟